Taaltoerisme in het Engels (5)

grafiek“Op minstens vier plaatsen in de wereld geloven deskundige mensen dat (…) Lingo een kans maakt op de Engelstalige markt”, schreef ik ruim drie maanden geleden.

En hadden die deskundigen het goed gezien? Nou, reken maar.

Uitgeverij Profile heeft inmiddels 12.000 exemplaren laten drukken en verspreiden, waarvan driekwart ook daadwerkelijk al is verkocht. Daarnaast zijn er nog zo’n duizend e-boeken over de virtuele toonbank gegaan. En dat allemaal in twee maanden tijd. In de dalmaand januari gaat de verkoop weliswaar véél trager dan in de topmaand december (op de website novelrank.com kan ik, en iedereen, bijhouden hoeveel exemplaren Amazon verkoopt), maar helemaal opdrogen doet de stroom gelukkig niet. En dat is misschien ook geen wonder, gezien de geweldige recensies die er in Britse bladen hebben gestaan. Zelfs de verkoop van de reisgids-app is weer aangetrokken!

Omdat de wereld groter is dan Groot-Brittannië, spant Profile zich in om buitenlandse uitgevers te interesseren. Nadat een uitgever in New York de Amerikaanse rechten al had gekocht, heeft ook een Russische uitgever zijn handtekening gezet. Vertaaltechnisch zie ik een kudde beren op de weg, maar goed, Azbooka-Atticus in Sint-Petersburg is geen beginner, dus ze zullen mogelijkheden zien.

Profile rekent op meer buitenlandse contracten. Met een Duitse Verlag bijvoorbeeld. Dat zou gaaf zijn; ik kan bijna niet wachten. Maar intussen zit ik hier, behalve ongeduldig, toch vooral erg tevreden te wezen.

Dit bericht werd geplaatst in boeken e.d. en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Taaltoerisme in het Engels (5)

  1. gnjager zegt:

    Beren op de weg zien betekent problemen verwachten die in werkelijkheid zeer onwaarschijnlijk zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s