Boek me als spreker

PolyConfThesDe afgelopen jaren heb ik door heel Europa, van Noorwegen to Spanje en Griekenland, lezingen en openbare interviews gegeven op basis van mijn boeken. Ook de lichte toon, toegankelijke stijl en gedegen inhoud zijn vergelijkbaar. Die bijeenkomsten zijn in het Nederlands, Engels, Duits of – eventueel – Spaans. 

Op basis van mijn boek Zeven talen in zeven dagen geef ik een workshop over de Scandinavische talen: Leer drie talen lezen in drie kwartier. Die duurt in feite een uur of iets langer. 

Op basis van mijn boeken Babel en Lingua bied ik een lezing aan onder de titel Net zo exotisch als wij. Daarin laat ik aan de hand van allerlei voorbeelden zien hoezeer zowel talen als taalculturen sterker van elkaar verschillen dan we doorgaans beseffen. Alle talen en taalculturen zijn exotisch – zeker ook de onze. 

Op basis van mijn boek De Dutchionary vertel ik over Engelse uitdrukkingen met het woord Dutch. Daarbij geef ik voorbeelden van bekende en minder bekende uitdrukkingen en leg ik uit hoe het woord Dutch in het Engelse een tamelijk negatieve connotatie heeft gekregen.