Over mij

gaston-2016-photo-by-hedy-vermeerSchrijven is mijn vak, en dat doe ik tegenwoordig bij voorkeur over taal en taalkunde. Waarom? Uit hartstocht. De deskundigheid is daar later bij gekomen. Ik ben een self-made linguist!

Passie en kennis hebben geresulteerd in diverse boeken voor een breed publiek, die nu al in een stuk of vijftien talen zijn verschenen of binnenkort zullen verschijnen. Ook heb ik artikelen geschreven:  een flink aantal voor Onze Taal, incidentele stukken voor buitenlandse media als The Guardian, aeon.co, de Standaard, The Big Issue, KlassekampenSpråknytt, Sprachspiegel en The Linguist. Daarnaast heb ik een flinke bijdrage geleverd aan een gezelschapsspel over taal, The League of the Lexicon.

Ik geef graag en geregeld lezingen en interviews over taal, meestal in het Nederlands of Engels, soms in het Duits, Spaans of Limburgs: lees er hier meer over.

Daarnaast doe ik al meer dan 25 jaar eindredactiewerk voor een verscheidenheid aan klanten. De onderwerpen kunnen uiteenlopen van bosbeheer tot bierbrouwen en van jeugdzorg tot sociaal-wetenschappelijk onderzoek.

Foto: Hedy Vermeer.