Over mij

gaston-2016-photo-by-hedy-vermeerSchrijven is mijn vak, en dat doe ik tegenwoordig bij voorkeur over taal en taalkunde. Waarom? Uit hartstocht. De deskundigheid is daar later bij gekomen, want ik ben geen gebrevetteerde taalkundige.

Passie en kennis hebben geresulteerd in diverse boeken voor een breed publiek, die nu al in een stuk of vijftien talen zijn verschenen of binnenkort zullen verschijnen. Ook schrijf ik artikelen voor Onze Taal en incidenteel voor buitenlandse media, zowel algemene (The Guardian, aeon.co, de Standaard, The Big Issue, Klassekampen) als gespecialiseerde (Språknytt, Sprachspiegel, The Linguist). Daarnaast heb ik meegewerkt aan een gezelschapsspel over taal, The League of the Lexicon.

Ik geef graag en geregeld lezingen en interviews over taal, meestal in het Nederlands of Engels, soms in het Duits, Spaans of Limburgs: lees er hier meer over.

Daarnaast doe ik al meer dan 25 jaar eindredactiewerk voor een verscheidenheid aan klanten. De onderwerpen kunnen uiteenlopen van bosbeheer tot bierbrouwen en van jeugdzorg tot sociaal-wetenschappelijk onderzoek.

Foto: Hedy Vermeer.