Babel: Indiase talen in het digitale tijdperk

Net toen ik een aantal filmpjes over Babel aan het maken was, kreeg ik een uitnodiging om Daan van Esch te interviewen. Daan was op bezoek in Nederland, maar werkt normaal op het hoofdkantoor van Google in Californië en houdt zich daar onder meer bezig met het gebruik van Indiase talen op smartphones en andere computers. Aangezien maar liefst vier van de talen van Babel in India gesproken worden (vijf, als je Engels meetelt), wilde ik hem gráág spreken. En hij mij, zo bleek. (Hij was zelfs al begonnen in Babel.)

Dat leverde onderstaand  filmpje op.

Deze video is de langste aflevering van een kleine serie:
1. Introductie tot Babel.
2. Het Frans.
3. Indiase talen.
4. De wereldtalen van een provinciestad.

Dit bericht werd geplaatst in boeken e.d., vlog, vreemde talen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Babel: Indiase talen in het digitale tijdperk

 1. paulcastle zegt:

  Goede dag

  Ik ben midden juli in Rotterdam. Kan ik „Babel“ dan in elke boekwinkel vinden? Bestellen in Zwitserland is helaas moeilijk en duur.

  Bedankt voor de informatie en

  Vriendelijke groeten

  Paul Castle
  Bazel

  Geliked door 1 persoon

  • Gaston zegt:

   Dag Paul, in elke serieuze boekhandel moet de Nederlandstalige Babel wel te krijgen zijn. Je zou voor alle zekerheid via libris.nl kunnen bestellen en dan aangeven dat je het boek bij Coelers in Rotterdam wilt afhalen. Ook Donner in Rotterdam zal het zeker hebben. In kiosk-achtige boekwinkels (AKO, Bruna e.d.) ligt Babel voorzover ik weet niet.
   Veel plezier ermee!

   Like

 2. Gaston zegt:

  Toevallig stuit ik net vandaag op een blogpost van Amir Elisha Aharoni over het toegankelijk maken van internet en computers voor Afrikaanse talen. Daar is het probleem iets minder groot, maar toch ook aanzienlijk. Lees hier hoezo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s