Annie ontbijt met mij

img_lbernaus_20160411-131110_imagenes_lv_getty_espana-kqTB--572x429@LaVanguardia-WebIk ontvang nog steeds een paar keer per maand mailtjes over Lingo, uit allerlei landen, in diverse talen. Vandaag ook weer, van een zekere Annie, een Française die al veertig jaar in Spanje woont. Ze schrijft onder meer:

Ik ontdekte je boek bij ‘nieuw binnen’ in een van de bibliotheken waar ik geregeld kom, en sindsdien ben ik eraan verslingerd. Je mag best weten dat Lingo het boek is dat me sinds twee of drie weken steevast gezelschap houdt bij het ontbijt. (Descubrí tu libro entre las “novedades” de una de las bibliotecas que frecuento y desde entonces estoy enganchada. Que sepas que “Lingo” es el libro que acompaña todos mis desayunos desde hace unas 2 o 3 semanas.)

Ik lees zulke berichtjes nog liever dan positieve recensies (die ik ook graag lees, temeer omdat ze enorm helpen boeken te verkopen). Ik zie die Annie helemaal voor me, in d’r eentje aan het ontbijt met dat biebboek van mij naast haar bordje. En dat ze na een poosje denkt: ik ga de schrijver mailen!

Nog een stukje: Ik leer er een hoop van, en bovendien niet alleen over talen, maar ook over aardrijkskunde. Ik werd het zo beu om telkens de atlas erbij te moeten halen om de landen op te zoeken waar je het over hebt, dat ik de atlas en het boek nu bij elkaar hou. En ik weet al in welke volgorde Estland, Letland en Litouwen liggen (het is maar één voorbeeld uit vele). (Estoy aprendiendo un montón pero además no solamente de idiomas sino de geografía: como me cansé de ir una y otra vez a por el atlas para localizar los páises de los que hablas ahora guardo juntos el libro y el atlas. Y ya sé en qué orden van Estonia, Letonia y Lituania (solo es un ejemplo de muchos).)

Ik vind dat ontroerend.

Dit bericht werd geplaatst in boeken e.d. en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s