Sprinter wint, tulpen troosten

Helaas! De LOT-populariseringsprijs heb ik inderdaad niet gewonnen – en mijn (gelukkig fictieve) weddenschap evenmin. Tijdens de Grote Taaldag, gisteren in Utrecht, maakte juryvoorzitter Arjan van Hessen namelijk bekend dat Ronny Boogaart, auteur van Een sprinter is een stoptrein zonder wc, aan de haal ging met de buit (ten bedrage van 1000 euro). Dat had ik in maart zelf ook al bepleit, dus wat dat betreft kan ik het er bezwaarlijk mee oneens zijn. Ook een van de andere verliezende genomineerden, Marc van Oostendorp van de MOOC The miracles of human language, was enthousiast over het boek, dus we hebben onszelf al proostend getroost met een toost op de winnaar.
En op mijn eettafel prijkt nu een werkelijk zeer fraaie bos tulpen.

img-20160206-wa0017_resized

Ronny Boogaart is blij. Rechts Arjan van Hessen. (Foto: http://ericderooij.com)

 

Dit bericht werd geplaatst in taal algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s