(36:) Vakantievideo van de Duits-Deense grens

Het plan was om hierna Denemarken in te fietsen. Maar al is dat een laaggelegen land, vlak is het bepaald niet, en mijn fietsje met zijn zeven versnellingen bleek niet opgewassen tegen het voortdurende op-en-af daar. We zijn daarom omgedraaid en richting Noordzee gereden.

Daar hebben we nog net een puntje van het Noord-Friese taalgebied meegepakt, getuige bijgaand plaatsnaambordje.

Inmiddels bevinden we ons weer in het Nederduitse taalgebied (Büsum, om precies te zijn). Maar eerlijk is eerlijk: je hoort bijna overal alleen maar Duits.

En de wind om je hoofd natuurlijk. Want dit is het Duitse Waddengebied, en dat is net zo weids, leeg en winderig als het Nederlandse.

Dit bericht werd geplaatst in 7D7T, vlog en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op (36:) Vakantievideo van de Duits-Deense grens

  1. N. Wimmers zegt:

    Geachte heer Dorren, you’re my kind of a guy! Ben nu bij de tweede dag en t belooft echt een avontuur te worden waarvoor nu alvast bedankt en complimenten. Puur genot is t voor mij – iemand die liefst alle talen ter wereld zou/had willen leren – en u schiet me nu zo mooi te hulp. Prachtig!
    Vriendelijke groeten, N. Wimmers

    Geliked door 1 persoon

  2. Je was in Bräist ongetwijfeld in het Nordfriisk Instituut dat sinds 1965 naar voorbeeld van de Fryske Akademy de Noord-Friese taal en cultuur onderzoekt. Je gaat er ons morgen zweifellos iets meer over vertellen ….. Guundach!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s