‘Zeven talen in zeven dagen’ in de media

Wat vindt de openbare buitenwereld van mijn nieuwe boek? Hieronder een overzicht, dat de komende tijd steeds zal worden aangevuld:

  • ‘Een unieke methode waarmee je in korte tijd zeven vreemde talen kunt leren lezen (…). En warempel!’ In de kop: ‘Het kan echt.’ Sander Becker in Trouw.
  • Interview in De Taalstaat (Radio 1, Nederland), door radioreus Frits Spits.
  • ‘Aanstekelijk’, ‘boeiend’. Dirk Leyman in De Morgen.
  • ‘(…) zou wel weer eens een Europese bestseller kunnen worden’. Raymond Noë in de Boekenkrant.
  • ‘Ja, het is gelukt’, schrijft Miet Ooms op VRT Taal. ‘Dankzij de degelijke, helder gestructureerde en overzichtelijk vormgegeven tekst en de talloze tabellen was ik inderdaad in staat om de voorbeeldteksten in het boek in grote lijnen te begrijpen.’
  • Interview in Limburg Centraal, tv-programma van L1, door Jolien Linssen.
  • Interview in diverse edities van het AD van 18 juni, door Esther de Kloe.
  • Interview in NRC van 24 juli, door Berthold van Maris, die opmerkt: “Het is verrassend hoe veel je bij de Romaanse talen aan het Engels hebt.”
    • Interview in het Nederlands Dagblad van 29 september, door Hilbrand Rozema, volgens wie ik ‘zes sappige boeken over taal’ heb geschreven – een knipoog naar de foto?
  • ‘Heel zen eigenlijk.’ Mathilde Jansen op NEMO Kennislink.
  • Interview van een uur in Cultuurcafé met Frank Ruber (L1 radio), in het Limburgs.

Ook Inge Schelstraete, die me voor de Standaard interviewde, probeerde uit of het boek echt effect sorteert. Net als Sander Becker van Trouw concludeert ze van wel:
‘Elke dag tien patronen memoriseren valt me te moeilijk. Omgekeerd werkt wel: ik lees een tekst, kijk of er gelijkenissen zijn in de woorden die ik niet snap, en zoek in het boek op of er patronen op van toepassing zijn. De volgende keer hoef ik de meeste van die woorden niet meer op te zoeken, omdat ik de patronen herken.’

Al die lof en aandacht hebben zich vertaald in officiële top 60-noteringen: op 29 juni kwam het boek binnen op plaats 56; op 3 augustus bereikte het zelfs plaats 30. In diverse boekhandels, zoals Scheltema in Amsterdam en Broese in Utrecht, stond het zelfs wekenlang in de non-fictie-top 10.

Ook in de sociale media laten lezers van zich horen:

  • Taal- en geschiedenisblogger Roger Abrahams interviewde me en schreef er dit over.
  • Talenman Herman Jacobs schreef een recensie op Facebook. ‘Dorren is een erg onderhoudende en plezierige leermeester-talentemmer’, vond hij, en het boek ‘erg plezierig’.
  • Janine Kallenbach schreef op Facebook: ‘Wil je ontdekken hoe je talen kunt temmen? Stiekem een stukje taal-historie mee krijgen en regelmatig een glimlach op je gezicht krijgen? Inspiratie opdoen? Snappen waarom dit een best-seller is? Lees het. Het is anders, leuk en nog leerzaam ook.’

*****

Dit is aflevering 31 van een serie over het maken én lanceren van mijn boek ‘Zeven talen in zeven dagen’. Koop het bij je favoriete boekhandel of bestel het hier.

Dit bericht werd geplaatst in 7D7T, vreemde talen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op ‘Zeven talen in zeven dagen’ in de media

  1. Roger Van Bever zegt:

    Beste Gaston,

    De reacties zien er goed uit. Zal boek aanschaffen!
    Vriendelijke groet,
    Roger Van Bever

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s