Tekstologen

Schrijven heeft met chirurgie, voetbal en koken dit gemeen: het is een vak. Je kunt het ook als hobby beoefenen, net als die andere drie (waarvan twee legaal). Maar op het hoogste niveau van bekwaamheid lopen er toch vooral professionals rond, die hun brood ermee verdienen.

Voor vakkennis is meestal een markt. Wil een ziekenhuis een hartchirurg, een voetbalclub een middenvelder, een restaurant een Indiase kok, dan weten ze hoe ze die moeten zoeken.

Maar hoe rekruteer je – en zeker als particulier – een schríjver? En dan nog precies de schrijver die goed kan wat jij nodig hebt: je opiniestuk aanscherpen, een vers op maat dichten, je roman op gang helpen ?

Vind ze maar eens, de vrouwen en mannen die dat goed kunnen en die het graag voor je doen. Of beter gezegd: vind ze maar – op detekstologen.nl

Dit bericht werd geplaatst in boeken e.d. en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Tekstologen

 1. Lieve zegt:

  Volgens mij is een schrijver,iemand die met een taalkundige knobbel geboren is=een talent.

  Like

  • Gaston zegt:

   Een schrijver is in mijn ogen iemand die iets te vertellen heeft en zich de vaardigheid heeft eigen gemaakt om dat onder woorden te brengen. De een heeft voor dat laatste zeker meer aanleg dan de ander, maar door oefening en met hulp kan iedereen vooruitkomen.

   Like

   • Paul zegt:

    Volgens mij om een schrijver te worden moet je eerst de juiste gereedschappen hebben : grammatica een uitgebreide woordenschat. Daarom is A.F.Th van der Heijden mijn favoriete schrijver. Hij combineert goed verhaal met taal. Ik spreek als buitenlander.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s