Schrijven heeft met chirurgie, voetbal en koken dit gemeen: het is een vak. Je kunt het ook als hobby beoefenen, net als die andere drie (waarvan twee legaal). Maar op het hoogste niveau van bekwaamheid lopen er toch vooral professionals rond, die hun brood ermee verdienen.
Voor vakkennis is meestal een markt. Wil een ziekenhuis een hartchirurg, een voetbalclub een middenvelder, een restaurant een Indiase kok, dan weten ze hoe ze die moeten zoeken.
Maar hoe rekruteer je – en zeker als particulier – een schríjver? En dan nog precies de schrijver die goed kan wat jij nodig hebt: je opiniestuk aanscherpen, een vers op maat dichten, je roman op gang helpen ?
Vind ze maar eens, de vrouwen en mannen die dat goed kunnen en die het graag voor je doen. Of beter gezegd: vind ze maar – op detekstologen.nl
Volgens mij is een schrijver,iemand die met een taalkundige knobbel geboren is=een talent.
LikeLike
Een schrijver is in mijn ogen iemand die iets te vertellen heeft en zich de vaardigheid heeft eigen gemaakt om dat onder woorden te brengen. De een heeft voor dat laatste zeker meer aanleg dan de ander, maar door oefening en met hulp kan iedereen vooruitkomen.
LikeLike
Volgens mij om een schrijver te worden moet je eerst de juiste gereedschappen hebben : grammatica een uitgebreide woordenschat. Daarom is A.F.Th van der Heijden mijn favoriete schrijver. Hij combineert goed verhaal met taal. Ik spreek als buitenlander.
LikeLike