Het definitieve antwoord op ‘hen of hun?’

Ik ga binnenkort vast ook wel weer stukjes schrijven, maar op dit moment vermaak ik me erg met video. Onlangs heb ik een cursus van vier dagdelen gevolgd bij Elisabeth Griffioen, en die was buitengewoon leerzaam én leuk. Bovenstaand filmpje is daar ontstaan, op de zeer rustieke cursuslocatie. Ben je ook maar enigszins in videomaken geïnteresseerd, dan zou ik sowieso Elisabeths basistips even downloaden.

Dit bericht werd geplaatst in Nederlandse taal, vlog en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Het definitieve antwoord op ‘hen of hun?’

 1. Pieter zegt:

  Haha, mooie toegift over de PC Hooftprijs in het filmpje.
  En on topic: helaas komen mijn eindexamenleerlingen niet weg met deze uitleg…

  Like

 2. Frans zegt:

  Definitief, dat is wel erg eeuwig. Als het niet uitmaakt, is er dan geen aanzienlijke kans dat een van de twee in de toekomst het veld ruimt en daarmee eerst verouderd, en daarna fout wordt?

  Geliked door 1 persoon

  • Gaston zegt:

   Eens. Maar ik bedoelde ‘definitief antwoord’ meer als ‘uitsluitsel’, als ‘helder en stellig’. Over mogelijke toekomstige ontwikkelingen kunnen we hoogstens schrander speculeren, bijvoorbeeld zoals jij doet.

   Like

 3. Jouke zegt:

  En ik altijd maar denken dat het aan mij lag dat ik de hen/hun-regel niet kon onthouden. Bedankt voor deze “verlossing”. Ik neem trouwens aan dat “hunnie΅ ook nog niet mag ook al gebruik ik dat best wel eens.
  Ach, vergeleken met de “eigenlijk”-epidemie, waardoor tegenwoordig vrijwel iedereen besmet lijkt te zijn, valt het allemaal nog wel mee. Is eigenlijk bekend sinds wanneer die epidemie over ons taalgebied waart?

  Geliked door 1 persoon

 4. Het mag allebei maar “hun hebben” mag nooit 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s