De troost van (andermans) mislukking

FUNWe slagen liever dan we falen, en we bazuinen liever onze triomfen dan onze fiasco’s rond. Zeker als ondernemer, en zeker op sociale media. Ook al creëren we daarmee een onwaarachtig beeld.

Om de ware wispelturige werkelijkheid weer een beetje in het vizier te krijgen worden sinds 2014 in steeds meer plaatsen Fuckup Nights gehouden, waar ondernemende types vertellen over hun grootste zeperds. Het is aan de naam niet af te zien, maar het initiatief is ontstaan in Mexico Stad (in een Engelstalig land hadden ze het misschien niet zo durven noemen), en inmiddels hebben meer dan driehonderd steden en stadjes in de hele wereld het verschijnsel omarmd. Sind juni dit jaar is mijn woonplaats Amersfoort daar één van.

Ik ben tot nu toe beide keren wezen kijken en luisteren, en ik kan je verzekeren: er zaten niet alleen amusant-gênante blunders tussen, maar ook griezelverhalen die je niemand (of toch bijna niemand) zou toewensen. Zo’n avond heeft een samengesteld effect van amusement – je kúnt Fuckup Nights afkorten als FUN -, relativering en troost.

Binnenkort spreek ik er zelf, en ik nodig je bij dezen van harte uit om mijn persoonlijke debacle (en nog drie andere) te komen beluisteren. Over mijn bijdrage is online dit te lezen:

De droom van elke ondernemer: je favoriete projectje, meer hobby dan werk eigenlijk, wordt opeens een doorslaand succes. Het overkwam Gaston Dorren met zijn boek Taaltoerisme alias Lingo. Het verscheen in acht talen en de wereld lag voor hem open. Hoe zou hij daar nou eens op voortbouwen? 
Feilloos wist hij een keuze te maken die hem én zijn partner jarenlang minder levensvreugde en minder inkomen, maar wel veel meer stress opleverde.
Wat ging er mis? En hoe kan het beter? 

Tijd: 24 januari, 20.00. Plaats: KadE Café in Amersfoort, Eemplein 75; dat is vlakbij parkeergarage Eemplein en op 10 minuten lopen van station Amersfoort. Kaartjes zijn hier voor tien euro te bestellen.

Dit bericht werd geplaatst in boeken e.d. en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De troost van (andermans) mislukking

 1. Alison zegt:

  Gah! Gaston! Why does this have to be in Amersfoort?! I won’t make it, unfortunately. Will it be recorded? Or will you post your speech on your blog maybe?

  Like

  • Gaston zegt:

   Haha, je bent al een echte Amsterdammer geworden – ‘waarom moet dit (nou helemaal) in Amersfoort?’ De Fuckup Nights worden overigens ook in Amsterdam gehouden: https://www.facebook.com/FUNams
   En ja, ik denk er inderdaad over om er een blogpost van te maken. Of ik kan je de tekst & PP-presentatie sturen als je wilt.

   Geliked door 1 persoon

   • Alison zegt:

    Jaaaa heel graag! En ja, I know they’re held in Amsterdam, but not with YOU 😉
    And haha, I know, I’m even worse than that, I’m a Zuid-Amsterdammer: if I have to go to Centraal or (worse) ‘the North’ I’m like whaaaaaat is this even still Amsterdam?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s