Wie talen zijn (3): held en dandy

TrollGroupEngels is mijn vrouw, heel vertrouwd en bekend en ik ken ook haar wat narcistische kantjes. Duits is een aardige buurman die ik eigenlijk wat beter zou moeten kennen. Frans een mooie en eigenzinnige vriendin die eigenlijk iets te cool is voor mij. Fins is een oude nerdy vriend die in de loop van de jaren wat saai is geworden maar nog altijd kan opvlammen. Russisch een jeugdliefde met wie ik nog altijd heel goed kan opschieten. Fries een wat narrige maar eigenlijk wel sympathieke oom. Japans een lagereschoolvriend die ik uit het oog verloren ben. Gaelic iemand waar ik vroeger van een afstandje verliefd op was, die nog net zo leuk blijkt en op wie ik wat té verkikkerd dreig te raken. Nederlands ben ik zelf.
Bruno van Wayenburg

To me, English is my grandparent, French is my tutor, Korean is my hero, Japanese is a good friend, and Chinese is a kindly elder.
Felicity Parry

Noord-Nederlands is het vriendinnetje dat alles van mij weet, Vlaams-Nederlands is het vriendinnetje dat alles van mij wíl weten, maar een beetje buitengesloten wordt (omdat ik haar AWKWARD vind). Frans is de huurder van dat kamertje boven: we kennen elkaar nauwelijks, maar we communiceren meermaals daags. Engels is een penvriend met wie ik diepere gedachten deel dan met wie dan ook. Spaans is die nieuwe vriendin met wie ik een klik voel, maar die nog wat afstand houdt. Duits is mijn buurjongetje dat zulke andere ouders heeft dan ik dat we echt de ballen van elkaar begrijpen, maar we zijn allebei wel nieuwsgierig naar elkaar. Italiaans is die dandy-buurman verderop over wie iedereen praat, maar niemand heeft hem ooit gesproken.
Maartje Luif

Ik heb denk ik wel “een idee waar je over loopt te bazelen”, alleen ik beleef het niet zo en al helemaal niet zoals je eerste reageerders het verwoorden. Nederlands en Engels gaan bij mij vaak vrijwel gelijk op en ik mix ze ook nogal eens. Verder ben ik soms verbaasd dat ik opeens iets zeg (hoogstens een woord of een paar woorden, hoor) van een taal waar ik ooit in het verre verleden wel iets van opgestoken heb, zoals Ivrit of Chichewa, een taal die in het oosten van Zambia wordt gesproken.
Jouke Bergsma

‘Ik spreek Spaans met God, Italiaans met vrouwen, Frans met mannen en Duits tegen mijn paard.’ Karel V (apocrief). Interessant dat Engels hier nog totaal niet in beeld is.
Toon van der Ven

Eerdere afleveringen van deze blogserie staan hier en hier. De volgende staat hier.

Dit bericht werd geplaatst in vreemde talen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wie talen zijn (3): held en dandy

  1. Ik heb er een nachtje over geslapen….en dit plaatje komt eruit:
    Nederlands ben ik zelf. Engels is mijn makker en studiemaatje, betrouwbaar en behulpzaam. We hebben vooral een zakelijke relatie. Frans is al vele jaren mijn gedroomde grote zus, die mijn voorbeeld is. Hoewel droomzus en ik veel gemeen hebben, vallen we toch niet helemaal samen. Daarom trek ik veel met haar op, en zij blijft mij inspireren. Grieks is mijn nieuwe vriendin, we kennen elkaar nog niet zo lang, maar als ze mij wat tegemoet komt begrijpen we elkaar prima en kletsen erop los. Spaans en Italiaans zijn mijn facebookvrienden, we kennen elkaar oppervlakkig maar zouden gemakkelijk nader contact kunnen leggen. Op dit moment hoeft dat echter niet zo nodig. Verder is er nog een vage herinnering aan iemand met wie ik lang geleden leuk omging, maar die uit mijn leven verdwenen is. Ik heb ook geen adresgegevens meer. Dat is Russisch.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s