Mijn nieuwe uitgever: Athenaeum

AthenaeumBegin volgend jaar zal mijn nieuwe boek, Vakantie in eigen taal, verschijnen bij uitgeverij Athenaeum. Ik ben daar blij mee. Ik bedoel, een uitgever die goed genoeg is voor Ovidius en Tacitus, is goed genoeg voor mij, lijkt me.

Passeerden in mijn vorige boek, Taaltoerisme, tientallen Europese talen de revue , ditmaal beperk ik me tot de Nederlandstalige gebieden. Het Nederlands zelf speelt de hoofdrol, maar ook streektalen en gebarentaal komen in beeld.

De ruim zestig hoofdstukken vormen een selectie, op basis van thema en kwaliteit, uit mijn schrijverij van de afgelopen jaren. Een deel van de teksten is niet eerder gepubliceerd, andere hebben in Onze Taal of op een van mijn blogs gestaan. Op dit moment ben ik ze allemaal nog eens grondig onder handen aan het nemen: aan het fijnslijpen, aanvullen en ‘ontbloggen’.

Intussen ben ik ook druk in gesprek met de Engelse uitgever Profile, en wel over een vervolg op Lingo. Beide partijen willen er graag uit komen (in dat soort terminologie verval je wanneer je onderhandelt…), maar een contract ligt er nog niet. Als het inderdaad doorgaat, verwacht ik dat het boek in of kort na 2017 verschijnt.

Overigens zijn Lingo (2014) en Taaltoerisme (2012) allebei nog steeds gewoon verkrijgbaar.

Dit bericht werd geplaatst in boeken e.d., Nederlandse taal en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Mijn nieuwe uitgever: Athenaeum

 1. Miet Ooms zegt:

  Proficiat! Je bent duidelijk doorgebroken als taalauteur (mag ik het zo noemen?) 🙂

  Like

 2. Olivier van Renswoude zegt:

  Mijn gelukwensen; ik ken mindere uitgevers! Het blijft vast nog even geheim waar dat vervolg van Lingo over gaat.

  Like

  • Gaston zegt:

   Dank, taaldenker! Waar het vervolg van Lingo precies over gaat, is nog inzet van de gesprekken. Maar ik kan wel verklappen dat het in ieder geval vooral over talen zal gaan die niet tot de Indo-Europese familie behoren.

   Like

 3. Jan Stroop zegt:

  Proficiat alvast!
  Jan Stroop

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s