Terug naar ‘Terug naar de noorderzon’

blauweluikjesBijna zes jaar geleden blijk ik een stukje te hebben geschreven waarin de allereerste oorsprongen van Taaltoerisme en Lingo terug te vinden zijn. Ik kwam die tekst vandaag toevallig weer tegen en las hem na al die tijd bijna zoals een vreemde hem zou lezen. Omdat de vroegste ontstaansgeschiedenis van die twee boeken erin voorkomt  én omdat ik het eerlijk gezegd wel een onderhoudend stukje vind, plaats ik hier een link: Terug naar de noorderzon. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, dat weet ik nog wel, maar hoeveel ik erbij heb verzonnen, kan ik niet meer nagaan. Het verhaal heeft, zoals gewoonlijk, de geschiedenis vervangen.

Ik geloof dat het sowieso een productieve periode was toen, want een aantal andere tekstjes uit het voorjaar van 2009 hebben die zes jaar ook aardig doorstaan, in mijn ogen althans. Dat geldt vooral voor Zon, KvK, Meterhuur, Mail van Amnesty, Paraplu met verlatingsangstGazelleFetisjist , Goeiige aso’s, Havermout en uittreding en, in een wat essayistischer stijl, Herschreven landschap en Het ei van de mensenrechten. Het zal wel gelegen hebben aan al dat agendawit dat in het stukje over de noorderzon zo’n prominente rol speelt.

Dit bericht werd geplaatst in zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s